Jégkorszaki óriások a Bakony-hegységben

Forrás: bakonymuzeum.nhmus.hu


Kedves Látogatók!

Múzeumunk végre megnyithatja kapuit Önök előtt! A fennálló előírások értelmében oltási igazolvánnyal és maszkban 2021. május 5-étől a szokott nyitvatartási időben (kedd-vasárnap 9-17 óra között) látogathatják a múzeumunkat.

Érdemes felkészülni arra, hogy a személyazonosító okmánnyal EGYÜTT az érvényes oltási igazolványt a jegyváltás előtt be kell mutatni. A 18. életévüket még be nem töltött személyek a múzeumot csak oltási igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják. Mindannyiunk érdekében kérjük továbbá Önöket, hogy itt-tartózkodásuk során lehetőség szerint törekedjenek a 1,5-2 méteres védőtávolság tartására!

Köszönjük az együttműködésüket, szeretettel várjuk Önöket!


2007-ben nyílt meg a Jégkorszaki óriások a Bakony-hegységben című állandó kiállítás, melynek főszereplői a 2006-ban feltárt csajági gyapjas mamutok csontvázai. További látnivalók között szerepelnek a leggyakoribb mamutsztyeppe-faunát alkotó ősmaradványok koponyái és egy barlangi medve csontváza is. A kiállításban szereplő 3D képek Közép-Európa szerte ritkaságnak számítanak. A tudományos ismeretterjesztő szövegek az egyedülálló képalkotásnak köszönhetően angol és magyar nyelven is olvashatók.

Nyitvatartás:

H: zárva

K-V: 9.00-17.00

Bakonyi Természettudományi Múzeum

8420 Zirc, Rákóczi tér 1

Tel: +36 88 575 300

E-mail: btmzirc@nhmus.hu