Kenyér- és langallókészítő nap

2019.06.15. (szombat) 11-17 óráig

Az eddigi nagy érdeklődésre való tekintettel ismét programot szervezünk a mézeskalácsos műhely kemencéje köré. Az eddigiektől eltérően június 15-én, szombaton nem csak kenyerek, hanem langalló is készül majd a műhelyben, ezért a sütés, kelesztés, dagasztás már délelőtt elkezdődik.

Sok kérdésre kaphat választ, aki velünk tart ezen a napon.

Mennyi ideig kell keleszteni egy házi kenyeret? Mi a különbség a kovászolt és az élesztővel készült tészták között? Milyen arányokat kell használni a különböző liszttípusokból készült kenyerekhez? Hogyan készül el egy cipó a kemencében és miként a sütőben?

Törökné Ringl Krisztina vezetésével minden résztvevő elkészítheti különböző fajtájú lisztekből a saját cipócskáit és langallóját. A megszerzett tudás birtokában, bárki magabiztosan állhat neki az otthoni kenyérsütésnek.

A délután maximum 6 fő részvételével indul, hogy minden résztvevőre kellő figyelem essék.

Részvételi díj: 6000 forint, ami tartalmazza az anyag és az oktatás költségeit.

Jelentkezni a múzeum elérhetőségein lehetséges:

regulyantal.muzeum@gmail.com