ZIRCI APÁTSÁGI SÖR

ZIRCI APÁTSÁGI SÖR

8420 Zirc, Rákóczi tér 1.

1735. október 29. napján a napsugarak már simogatták a Braxatorium épületét, mikor az egész venerábilis konvent részesülhetett az első zirci sör élményében. Miután megízlelte, a konvent egyhangúlag hirdetett véleményt, miszerint a sör jónak bizonyult:

„Vidit et gustavit, quia bona esset avagy Megkóstolván látta, hogy az jó”

A sörfőzés hagyományát modern eszközökkel támasztották fel 2015-ben. A tradíció és az innováció kettőssége, ami egyedivé teszi őket a piacon. Az autentikus környezetben, a kézi munkaerő valamint a legmodernebb digitális technológia ötvözésével születik meg a valódi apátsági sör.

Zirci Apátsági sörök: Zirci Apátsági Pils, Zirci Apátsági Belga, Zirci Apátsági Búza, Zirci Apátsági Levendulás

ZIRCI APÁTSÁGI PIPERITUM MOBILE - SZEZONÁLIS TERMÉK - FELSŐ ERJESZTÉSŰ, SZŰRETLEN VILÁGOS SÖR SZECSUÁNI BORSSAL FŰSZEREZVE.

Zirci Aurora - A legújabb ízvilágú sör, amely egy igazán izgalmas félbarna sör, amelynek aszaltgyümölcsös-piskótás jegyeihez az Aurora és Styrian Golding komlók üde fűszeressége társul.

Zirci Apátsági FUMUS szezonális téli termék, amely egy füstös - rozsos duplabak / alsó erjesztésű szűretlen félbarna sör 8,0%-os alkoholtartalommal. A termék limitált mennyiségben készült. Várható forgalmazás vége: 2020 február hónap.

PRECESSIO, amely egy angol stílusú pale ale. Igazi tavaszi-nyári sör. Könnyed malátás-gyümölcsös test jellemzi, virágos, enyhén fűszeres és füves-fás komlójegyekkel. Limitált széria, összesen két főzet van belőle.

Termékkatalógus (PDF)


Alevation sorozat

A manufaktúra 2020 tavaszán úgy döntött, hogy dobozos kiszerelésben is készít sört, ezzel kiegészítve szortimentjüket. Az "Alevation" nevet viselő portfólió 3 termékből áll.

Ennek első darabja egy Rozsos Pale Ale. Ez egy felsőerjesztésű sörkülönlegesség. Ízében az amerikai komló citrusos aromáját enyhe fűszeresség kíséri, míg illatában a szegfűszeges és banános jegyek alkotnak harmonikus egységet. Könnyed, élénk nedű, tiszta lecsengéssel.

Az Alevation sorozat második tagja, az American Brown Ale. Laza, ivós félbarna ale a barna sör rajongóinak. A nehezebb csokis, karamelles ízvilágot a felhasznált komlók citrusos aromáival lazították. A háttérben érdekesen fűszeres, keserű, komlógyantás ízvilág teljesedik ki. Jólesően csúszik egy nehéz nap után is!

Az Alevation család harmadik tagja a Saison. A Piperitum Mobile sör alapját újragondolta a manufaktúra és addig csiszolta, míg egy egyszerű, de klassz kis saison lett belőle. Könnyed aratósör száraz, fűszeres, enyhén borsos kortyérzettel, amelybe a felhasznált komló frissítő citrusosságot csempész. Visszafogott keserűsége teret ad a komló aromák, élesztő és maláta jegyek kiteljesedésének. Hagyományos nedű modern köntösben.


Kóstoltad, de még nem láttad?

Látogass el hozzánk és tapasztald meg a 300 éves hagyomány, valamint a modern technika találkozását.
zircimanufaktura.hu

Elérhetőségek:


Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos sörét a Zirci Apátsági Sörmanufaktúra állítja elő.
A Zirci Apátságból érkezik az EKF hivatalos söre


Új design


Régi design

Zirc, Március 15 tér 1. • +36 88 593 700, +36 30 294 7499 • turizmus@zirc.hu