REGULY ANTAL EMLÉKÚT ZIRC35

REGULY ANTAL EMLÉKÚT ZIRC35

Az Erdélyi Baráti Kör Egyesület által 2019-ben létesített túraút- Zirc várossá nyilvánításának 35. évfordulójának apropóján-, a „Reguly Antal Emlékút Zirc35” nevet viselő, 35,9 km hosszú, újonnan kijelölt turistaútvonal piros háromszög jelzéssel indul a Deák Ferenc utca sarkától, majd érintve a Reguly nevét viselő zirci intézményeket, alkotásokat és utcát a bakonybéli útról a Kossuth utcára ér ki, és a János-tanyai útnál veszi kezdetét a várost elhagyó útvonal. Rövid szakaszon együtt fut az út a Zirc30 zöld és piros körútjával, majd a lókúti kőbányát megkerülve ér be Lókútra. Innen a falun keresztül jutunk el a Papodra, ahonnan a kilátóból csodálhatjuk a környék erdeit, tiszta időben a Balatont is. A Papodról a piros sávon jutunk el Hárskútra, ahonnan a zöld kereszttel ellátott úton Pénzesgyőrbe érkezünk, innen pedig a zöld sávon folytatjuk utunkat a Zoltay-forrás kitérőig, amit zöld kör jelez. Visszatérve a zöld sávra ezen jutunk vissza Zircre, a kiindulási pontra. A túra több szakaszban is teljesíthető.

A kép az avatáskor a városnak átadott emléklap szabadkézi felvételéből van kivágva, ezért nem "szabályos". A táblázatban kék színnel jelölt jelzéseket (szakaszokat) festette az Erdélyi Baráti Kör Egyesület annak érdekében, hogy folyamatosan követhető legyen az útvonal.

Digitális térképek

A RAE-Zirc35 már szerepel az OpenStreetMap (OSM) világtérkép adatbázisában, így az OSM adatbázist használó internetes térképi alkalmazásokban már megtalálhatók az adatok.

Így néz ki a turistautak.openstreetmap.hu térképén:

A Lókút-Hárskút környéki szakasz a Waymarked Trails oldalain, itt magassági profillal:

A képek forrása:

https://zirc.blog.hu/2019/07/20/mar_bejarhato_a_re...

Koós Gábor

Zirc, Március 15 tér 1. • +36 88 593 700, +36 30 294 7499 • turizmus@zirc.hu