ZIRCI APÁTSÁGI MANUFAKTÚRA

ZIRCI APÁTSÁGI MANUFAKTÚRA

Az apátsági sörfőzés egészen 1735-ig nyúlik vissza.

Kedves Látogató!

Néhány szóban Manufaktúránkról:

Az apátsági sörfőzés egészen 1735-ig nyúlik vissza, melynek hagyományát modern eszközökkel támasztottuk fel 2015-ben. A tradíció és az innováció kettőssége, ami egyedivé tesz bennünket a piacon. Autentikus környezetben, a kézi munkaerő, valamint a legmodernebb digitális technológia ötvözésével születik meg a valódi apátsági sör.

Söreinket Sörházunkban (https://turizmus.zirc.hu/services/gastronomy/8933-apatsagi-sorhaz-1735) meg is kóstolhatják és palackozva magukkal is vihetik. 

A sörgyártás rejtelmeibe is elkalauzoljuk a kedves érdeklődőket. Lehetőség van Manufaktúránkban sörgyár látogatásra és kóstolásra. Ennek részleteiről bővebben honlapunkon olvashatnak: https://zircimanufaktura.hu/

Jelenlegi kínálatunk:

 PROMUS  (Alkoholtartalom: 4,8 % (V/V) Alsóerjesztésű, szűrt, világos sör

Egykomlós - egymalátás, igazi helles típusú sör. Egyfajta prémium pils malátából és Saaz komló felhasználásával készült. A célunk az volt, hogy megmutassuk a Saaz komló sokrétű íz- és illatvilágát. Malátahangsúlyos, visszafogottan keserű, amely teret enged a fűszeres - földes, gyógynövényes aromák kiteljesedésének. Határozottabb szénsavassága is a sör frissességét szolgálja.

BÚZA (Alkoholtartalom: 5,3 % (V/V) Szűretlen  búzasör

A Zirci Apátsági Búza egy nem mindennapi világos, szűretlen búzasör. Magas búzamaláta aránnyal főzzük, mely ízében és illatában egyaránt jelentkezik. Elsősorban virágos, üde illatok kísérik, a búza édeskés-savanykás jellegét. Ízében a visszafogott keserűség, az illatot is uraló virágos-citrusos gyümölcsös jegyekkel párosul.

 LEVENDULÁS (Alkoholartalom: 5,3 % (V/V) Levendulával és narancshéjjal megbolondított világos szűretlen búzasör

A Zirci Apátsági Levendulás a tradíció és az innováció találkozásának ünnepe.
Új, különleges búzaélesztő felhasználásával, valamint a witbier-ek hagyományos alkotóelemének számító koriander levendulára cserélésével egyedi, és minden ízében harmonizáló, új és mégis érintett ízvilág született. A Levendulás búzasör a kései nyár és a korai ősz keresztmetszete.

 DUBBEL (Alkoholtartalom: 6,5 % (V/V) Szűretlen félbarna Apátsági sör

Illatos, különlegesen komlózott belga típusú félbarna Ale. A Zirci Apátsági Dubbel minden tekintetben kuriózum! Autentikus alapanyagokból készült belga típusú Ale sör, melyet a szakrális helyen történt főzés tesz még különlegesebbé. Félbarna, borostyán árnyalatú nedű, melynek illatában főként aszalt gyümölcsök jellege fedezhető fel. Ízében tartalmas, karakteres, a gyümölcsös jellegeket is megmutató sör, harmonikus keserűséggel a végén.

 TRIPEL (Alkoholtartalom: 7,8 % (V/V) Felsőerjesztésű szűretlen világos sör

Igazi Apátsági Tripel. Magasabb alkoholtartalmú nedű, érezhető testtel,mégis szárazabb és szénsavasabb kortyérzettel, amelynek a felhasznált zabpehely lágy krémességet kölcsönöz. A malátásság és az élesztő által kapott fehér mazsolás és vaniliás, valamint a tipikus belga sörös ízvilág szépen egyensúlyban van, amelyben a komló kellemes, de inkább a háttérben megbúvó kesernyéssége, valamint a citrusos, cédrusos, és zöld teás jegyei érvényesülnek.

HÚSZ23 (Alkoholtartalom: 5,00 % (V/V) Szűrt Világos Belga Ale

A 2023-as évben Veszprém volt Euróba Kulturális Főárosa. A Zirci Apátsági Manufaktúra Kft. pedig elnyerte a lehetőséget, hogy a rendezvény hivatalos sörét elkészítse. 

Belga élesztővel erjesztett felsőerjesztésű sör. A Pilseni malátán kívül, Müncheni, Caraamber és Carapils malátát is adunk hozzá. Két féle komló kerül bele, Cascade, ami a sör citrusos ízvilágát adja, illetve Citra, ami a citrusos, gyümölcsös aromák mellett némi bodzás ízvilágot is kölcsönöz a sörnek.  A sör könnyedsége, a felhasznált komlók aromái egy kellemes, jól iható, ízes, illatos elegyet képeznek.

Kóstoltad, de még nem láttad?
Látogass el hozzánk és tapasztald meg a 300 éves hagyomány, valamint a modern technika találkozását.
zircimanufaktura.hu
Elérhetőségek:
Tel: +36 30 190 4300 (hétköznap 7.30-15.30)
E-mail: iroda@zircimanufaktura.hu
www.zircimanufaktura.hu (forrás)
  

Adrian_ZoltanJelenlegi kínálatunk:


 
         
         
         
         
         



Sörök anno 2


Sörök anno 1

Zirc, Március 15 tér 1. • +36 88 593 700, +36 30 294 7499 • turizmus@zirc.hu