ZIRCikON

ZIRCikON


F E L H Í V Á S

Zirc Városi Önkormányzat, a kulturális intézményei és a folyamatosan bővülő civil szervezők csapata

ÖNKÉNTESEK

jelentkezését várja

a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében megrendezésre kerülő

 

elnevezésű rendezvénnyel kapcsolatos előkészítő, lebonyolító és lezáró munkafeladatok ellátásában való közreműködéshez. A kétnapos, ingyenes rendezvény során kulturális programokkal, látnivalóink gazdag kínálatával, helyi művészek kiállításaival, testvértelepüléseink műsoraival, neves hazai együttesek könnyűzenei koncertjeivel, szabadtéri kalandokkal, bakonyi ízekkel és a civil egyesületeink interaktív részvételével vár a ZIRCikON kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Valósítsuk meg együtt Zirc új, ikonikus fesztiválját!

Konkrét feladatok: regisztráció és információszolgáltatás, útbaigazítás és irányítás, parkolásban segítségnyújtás, logisztika és felállítás/bontás, dekorálás, eszközök, anyagok, kellékek előkészítése, kíséret és biztonsági feladatok ellátása, közreműködés catering szolgáltatásban, programszervezés és animáció, segítségnyújtás különleges igényű résztvevőknek (pl. idősek, fogyatékossággal élők...)

Téged várunk, ha

  • szeretsz vidám társaságban izgalmas szervezői feladatokat végezni,
  • ha az elvállalt feladatodat pontosan és határidőre elvégzed,
  • ha csapatjátékos vagy, és jó érzéssel tölt el a közösségért, Zircért tenni,
  • bónusz pontnak számít, ha munka közben is tudsz bulizni, és buli közben is tudsz dolgozni :)


Jelentkezés a turizmus@zirc.hu e-mailcímen. 
További információ: 70/3141623-as telefonszámon kérhető.  

Csatlakozz hozzánk Te is!


Sajtóközlemény

ZIRCikON

néven élménydús, új, ingyenes fesztivál várja Zircen, 

a Bakony fővárosában az érdeklődőket!

 

Idén augusztus 11-12-én kerül megrendezésre a várva várt ZIRCikON fesztivál Zircen. Ez a rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával valósul meg. Zirc Városi Önkormányzat és kulturális intézményei, valamint a település civil egyesületei együttműködve szervezik az eseményt.

Az EKF részéről biztosított támogatás célja egyértelműen az, hogy 2023-a ünnepi programév során az EKF régió Zirci járásközpontja egy olyan, nagy tömegeket megmozgató kulturális rendezvényt szervezzen , amely mind a helyi és régiós lakosság, mind pedig az ide látogató turisták számára valódi EKF élményt nyújthat. 

A ZIRCikON egyik legfontosabb célja, hogy tartalmas és színes programokkal egyszerre szórakoztasson, tanítson és maradandó élményeket adjon a látogatóknak, valamint, hogy az EKF Program jegyében autentikus kulturális kínálat sokszínűségét biztosító esemény jöjjön létre, bővüljön a kultúrához való hozzáférők köre, a városi terek pezsgő élettel teljenek meg! 

 

A ZIRCikON egy különleges alkalom, amely lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy felfedezzék Zirc kulturális és természeti kincseit, miközben részt vesznek tartalmas programokon és élvezik a vidám hangulatot.

 A ZIRCikON nem csupán arról szól, hogy minél teljesebb szórakozást biztosítson egy hétvégére, hanem legalább annyira fontos, hogy segítségével Zircet is megmutassa a nagyközönségnek. Minőségi, fenntartható kulturális termékekre kívánnak fókuszálni. A rendezvény révén szeretnék elérni a hangsúlyosabb helyi identitást a kultúra közönségfejlesztő erejével, kiegészülve az európaiság dimenziójával. Ennek okán a helyi civil egyesületek és a kulturális, művészeti csoportok, valamint a testvérvárosi települések is főszereplői a kétnapos eseménynek.

A szervezők szemléletéhez hűen a tervezés, az előkészítés és a lebonyolítás folyamán is figyelembe veszik, beépítik a programba az EKF horizontális prioritásait (önkéntesség, látogatóbarát/akadálymentesség, zöld fenntarthatóság, gyerekbarát fókusz…).

Az esemény mindenki számára nyitott és ingyenes.

Csodálatos hegyvidéki környezetben, ikonikus fellépőkkel, családbarát programokkal, autentikus gasztronómiai kínálattal nyitja meg kapuit a VEB2023 EKF Program keretében a ZIRCikON 2023. augusztus 11-én. A Bakony fővárosa színes programkavalkáddá változik  – a természeti és történelmi látnivalók mellett az Alma Együttes és Halász Judit gyermek koncertje, az Ethnokor együttes műsora, játszóház, solymász bemutató, madárgyűrűzés, kézműves és múzeumpedagógiai foglalkozások, helyi művészek kiállításai, vándorfényképész, népmese színház várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Zirc testvértelepülései - Nivala, Pohlheim, Barót és Dercen - színvonalas népzenei és néptánc produkciókkal, táncházzal, akusztikus előadóművésszel örvendeztetik meg a közönséget. Helyi és térségi művészeti csoportok (néptáncosok, kórusok, színjátszók) műsorai is színesítik az eseményt. A ZIRCikON a könnyűzenei élet népszerű szereplőivel, a Margaret Island, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif, a Magna Cum Laude, valamint a KFT zenekar nagykoncertjeivel, DJ Sterbinszky x Mynea, DJ Kicsee és Tehel Károly dj szettjeivel teszi még emlékezetesebbé a kétnapos fesztivált. A rendezvényhelyszínek között szombaton kisvonat szállítja a látogatókat. A ZIRCikON civilek interaktív részvételével, helyi termékekkel, igazi bakonyi ízekkel és  hangulattal,  felejthetetlen élményekkel vár minden kultúra iránt érdeklődő, kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó vendéget. A fesztivál résztvevői a bakonyi jó levegőtől felfrissülve vihetik tovább az itt megélt kalandokat, kapcsolatokat, kulturális töltekezést, Zirc és a régió jó hírét.

Találkozzunk ZIRC-en a ZIRCikON-on!

Részletes program itt:  https://turizmus.zirc.hu/zircikon 



Zirc, Március 15 tér 1. • +36 88 593 700, +36 30 294 7499 • turizmus@zirc.hu