Osztálykirándulás Zircre

Vendégcsalogató
I Zirc


Tekintettel a járványügyi helyzetre és a Reguly múzeumban zajló építkezésre jelenleg nem foglalható ilyen formában az osztálykirándulós csomag. Köszönjük megértésüket!


Az iskolás csoportok ingyen jöhetnek Zircre is vasúttal, ha meglátogatják az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumát!

Egy nap az osztállyal Zircen

A Bakony fővárosa, Zirc kiválóan alkalmas osztálykirándulások helyszínéül. Városunk kulturális és természeti látnivalói remek lehetőséget kínálnak az élményszerzésre.

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

A kiállítás bemutatja a Bakony sokszínű élővilágát, időutazást tehetnek a jégkorszak óriásai között (barlangi medve, mamutok stb.), bemehetnek egy denevérbarlangba, kamcsatkai medvéket, muflonokat, szarvasokat is láthatnak, illetve csodaszép ásványokban, kristályokban is gyönyörködhetnek.

https://bakonymuzeum.nhmus.hu/hu


Zirci Ciszterci Apátság

Az 1182-ben alapított apátságban a templom, a műemlékkönyvtár és az egyháztörténeti kiállítás tekinthető meg. Mindez egyben mutatja be a ciszterci szerzetesek életét, kultúráját. A templom vezetéssel, az egy egyháztörténeti kiállítás egyénileg járható be.

Arborétum

A ciszterci apátság műemléki környezetében, angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, 400 méter tengerszint feletti magasságban. Minden évszakban pompás látványt kellemes felüdülést nyújt. A halastó, a hársfák zsongító illata, a Cuha-patak csobogása varázsolja mintegy mesevilágba a látogatót.

zirciapatsag.hu


OSZK Ciszterci Műemlékkönyvtár

A műemlékkönyvtár idegenvezetéssel tekinthető meg, amelynek során a diákok bepillantást nyerhetnek a szerzetesek könyvkultúrájába és a korabeli könyvtár építészetbe. A látogatás során a magyar történelem olyan fontos forrásait is láthatják, mint a Thuróczy-krónika vagy a Tripartitum.

http://www.oszk.hu/ciszterci_muemlekkonyvtar


Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház

A tematikus múzeumként működő intézmény tevékenysége, a zirci születésű tudós, Reguly Antal munkássága köré szerveződik, de mellette fotó-, helytörténeti, néprajzi, képzőművészeti, finnugor gyűjteményekkel és a Bakonyra jellemző népi kismesterségekhez kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődöket.

regulymuzeum.hu


Programajánlat


0-12 éves korig
Délelőtt: Természettudományi Múzeum – Apátság – Arborétum
Ebéd
Délután: Kiállítás és kézműves foglalkozás a Reguly Múzeumban

2910,-Ft/fő


13-18 éves korig
Délelőtt: Apátság – Műemlékkönyvtár – Arborétum
Ebéd
Délután: Természettudományi Múzeum – Reguly Múzeum

2410,- Ft/fő


A fenti ajánlat minimum 20 fő diák részvétele esetén érvényes, tartalmaz egy háromfogásos ebédet. A csoportkísérő pedagógusok a látnivalókat ingyenesen tekinthetik meg.


Rendkívüli ajánlat:

A program magában foglalja egy országos hatókörű múzeumnak a meglátogatását (MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma), ezért a vonattal érkezők díjmentesen utazhatnak. Ennek feltétele egy fogadó nyilatkozat, amely a mellékletben található.

Több napos kirándulás esetén a szállás- és étkezési lehetőségekről információ: www.zirc.hu


A program előzetes jelentkezéshez kötött. További információ:

Németh Gábor program koordinátor
nemeth.gabor@oszk.hu
88/593-800

Hevesiné Németh Mariann turisztikai referens
turizmus@zirc.hu
88/593-810


További információ és melléklet az alábbi linken érhető el: PDF fájl