Nemzeti Vágta 2018

A BAKONY A VILÁG KÖZEPE a Nemzeti Vágta Korzón
KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!!!!

Szeptember 15-16-án részt vesz városunk a XI. Nemzeti Vágtán Budapesten, - Csetény, Porva és Bakonyszentkirály - Bakonyi Vágta győztes településekkel karöltve egy közös, "A Bakony a világ közepe" elnevezésű standon a Vágta Korzón.

A közös kiállítás célja, hogy a "bakonyikumként" ismert népi értékek, hagyományok, lovas kultúra elemei egy egységet képezve, a vidéki élet múltját, mindennapjait és hangulatát színvonalasan megjelenítsék a Vágta Korzón. A tervezett installáció egy falusi porta bemutatása, amelyben jelen lennének azok az aktivitások, amelyek a bakonyi vidéki életet látványosan és interaktívan szemléltetik. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetősége lesz a régi népi élet mozzanataiban részt venni, annak a világnak jellegzetes kincseit megízlelni. Idén is velünk lesz Opi látványkovács kedves feleségével, így a jó hangulat is garantált..

Szeretettel várunk és látunk ott Benneteket is!

Szurkoljunk együtt a bakonyi lovasoknak és a bemutatkozó bakonyi településeknek!

Szombaton a 2. futamban Csetény képviseletében Vörös József Csipa nevű lovával, a 4. futamban Porva képviseletében Schvarzenbart Bálint Gidrán nevű lovával, a 8. futamban Bakonyszentkirály képviseletében Kövesdy István Rubin nevű lovával és a 10. futamban Zirc képviseletében Molnár Gyöngyi Ricardó nevű lovával száll versenybe!

A Kishuszár Vágtán Csetény színeiben Vörös Tamara, Zirc színeiben pedig Rigó Lotti indul.

NYEREGBE BAKONY!!! HAJRÁ BAKONY!!!!!