Kapitány Dénes orgonaművész hangversenye

Április 1. Húsvétvasárnap 16.00Kapitány Dénes tanulmányait a kalocsai Főszékesegyház orgonaművészénél, Leányfalusi Vilmosnál kezdte, majd a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Virágh Endre és Mátyus Gabriella orgonaművészek irányításával folytatta. A debreceni Zeneművészeti Főiskolán Hollai Keresztély és Karasszon Dezső orgonaművészek voltak mesterei. Az orgona mellett a zongora szakot is elvégezte. Elhivatott pedagógiai munkája tanítványainak zeneiskolai oktatásában, a diákok eredményeiben is megnyilvánul. Szakmai tanácsadással és animátori munkájával segíti a Zircen és környékén élő gyermekek zenei fejlesztését. Tanári munkásságát számos különdíjjal jutalmazták, sőt két ízben tanítványai versenyfelkészítésében nyújtott kimagaslóan eredményes munkájáért a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elismerő oklevelét vehette át. Nemcsak az általános zenei (hangszeres) nevelést és ízlésformálást tekinti feladatának, hanem tehetséges tanítványait igyekszik a zenei pályának megnyerni, kinevelni a jövő művészeit és tanárait. Rendszeresen ad koncerteket. 1999 őszétől a zirci Ciszterci Apátság orgonistája és az apátsági koncertsorozat szervezője. Az utóbbi években 4 CD felvétele jelent meg, melyeken a templom két orgonáját mutatja be. Hosszú ideje kutatja a híres magyar orgonaművész Antalffy-Zsiross Dezső műveit, melyeknek jó részét felvételre játszotta.


Jegyértékesítés és Információ:

Apátsági Látogatóközpont,
Zirc, Rákóczi tér 1.
Tel.: +36 88 593 675

Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontja
állandó orgonás programjai:

● Orgonamuzsika 15 percben, mellyel templomunk orgonaművészének közreműködésével- előzetes jelentkezés esetén - állunk rendelkezésre.

A zeneirodalom mesterművein keresztül megcsodálhatja orgonánk hangját a kitűnő akusztikájú Bazilikában.

● Ismerkedés a "Hangszerek Királynőjével" elnevezésű foglalkozásunk keretében - előzetes jelentkezést követően - a gyerekek számára teremtünk lehetőséget arra, hogy orgonaművész vezetése mellett, testközelből ismerkedjenek templomunk méltán híres orgonájával, annak működésével és nem utolsó sorban hangjának szépségével.