A TERMÉSZET ÉKSZEREI

A TERMÉSZET ÉKSZEREI

Forrás: www.bakonymuzeum.nhmus.hu 
 
Kedves Látogatók!

Múzeumunk végre megnyithatja kapuit Önök előtt! A fennálló előírások értelmében oltási igazolvánnyal és maszkban 2021. május 5-étől a szokott nyitvatartási időben (kedd-vasárnap 9-17 óra között) látogathatják a múzeumunkat.

Érdemes felkészülni arra, hogy a személyazonosító okmánnyal EGYÜTT az érvényes oltási igazolványt a jegyváltás előtt be kell mutatni. A 18. életévüket még be nem töltött személyek a múzeumot csak oltási igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják. Mindannyiunk érdekében kérjük továbbá Önöket, hogy itt-tartózkodásuk során lehetőség szerint törekedjenek a 1,5-2 méteres védőtávolság tartására!

Köszönjük az együttműködésüket, szeretettel várjuk Önöket!
 
- a Kárpát-medence ásványai -

Még a természetet rendszeresen járó ember is ritkán találkozik az élettelen világ e különleges képviselőivel, hiszen a kőzetek üregeiben, sziklarepedésekben megbúvó kristályok, ásványok legtöbbször a bányászat során tárulnak csak fel, illetve kerülnek napvilágra. Sajátos mértani alakzataikkal vagy éppen szabálytalan formáikkal, érdekes fényükkel és színükkel szinte ékszernek látszanak. A hazai föld mélyének kincseiből, illetve a határainkon túli ásványcsodákból láthatnak Kedves Vendégeink egy néhány száz darabos válogatást.


Nyitvatartás:

H: zárva
K-V: 9.00-17.00

Bakonyi Természettudományi Múzeum

8420 Zirc, Rákóczi tér 1
Tel: +36 88 575 300
E-mail: btmzirc@nhmus.hu; btmzirc@gmail.com  

Zirc, Március 15 tér 1. • +36 88 593 700, +36 30 294 7499 • turizmus@zirc.hu