MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

Kulturális kínálat

8420 Zirc, Rákóczi tér 1., Rákóczi tér 3-5.


Kedves Látogatók!

Múzeumunk végre megnyithatja kapuit Önök előtt! A fennálló előírások értelmében oltási igazolvánnyal és maszkban 2021. május 5-étől a szokott nyitvatartási időben (kedd-vasárnap 9-17 óra között) látogathatják a múzeumunkat.

Érdemes felkészülni arra, hogy a személyazonosító okmánnyal EGYÜTT az érvényes oltási igazolványt a jegyváltás előtt be kell mutatni. A 18. életévüket még be nem töltött személyek a múzeumot csak oltási igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják. Mindannyiunk érdekében kérjük továbbá Önöket, hogy itt-tartózkodásuk során lehetőség szerint törekedjenek a 1,5-2 méteres védőtávolság tartására!

Köszönjük az együttműködésüket, szeretettel várjuk Önöket!


A Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma 1972-ben, hazánk egyetlen vidéki természettudományi szakmúzeumaként jött létre Zircen.

A több évtizedes kutatás és gyűjtés eredményeként összegyűlt tudás és gyűjteményi anyag tette lehetővé a Bakony természeti értékeit bemutató állandó kiállítás létrehozását, mely a Zirci Ciszterci Apátság épületének első emeletén található. A tárlat diorámái a jellegzetes bakonyi tájak életközösségeit, védett területeit tárják az érdeklődők elé, az ásványkiállítás csodálatos válogatást kínál a Kárpát-medence ritkaságaiból, a trófeakiállításon pedig nem csak bakonyi, hanem távolabbi tájak vadjai is láthatóak. Hazánkban egyedülállóan két mamut teljes csontváza is megtekinthető, amely a kortárs jégkorszaki óriásokkal kiegészülve, különleges élményt nyújt.

Számos időszaki- és vándorkiállítást is szervez az intézmény, erdei iskolai, múzeumpedagógiai foglalkozásokat tart és feladata a több mint félszáz éve működő Bakony-kutatás szakmai koordinálása.

A múzeum 2002-ben Pro Natura díjat, 2009-ben Zirc város oklevelét, „Az év múzeuma 2010” pályázaton pedig a bíráló bizottság elismerő oklevelét vehette át.

Nyitvatartás:

H: zárva
K-V: 9.00-17.00

Belépődíj:

Teljes árú: 800 Ft/fő

Diák, nyugdíjas: 400 Ft/fő

Csoportos belépőjegy 360 Ft/fő (15 fő feletti általános és középiskolás csoportoknak, a tanév ideje alatt)

Éves bérlet 1.500 Ft/fő

Videojegy 600 Ft/fő

Fotójegy (egyéni) 300 Ft/fő

Fotójegy (csoportos) 1.200 Ft/csoport

Minden hónap utolsó vasárnapján családi kedvezmény.

Magyar nyelvű szakvezetés előzetesen bejelentkezéssel: 5000 Ft

Elérhetőségek:

Tel: +36 88 575 300

E-mail: btmzirc@nhmus.hu

bakonymuzeum.nhmus.hu

facebook.com/bakonyiterm...