BAKONYI HELYI MÁRKA

BAKONYI HELYI MÁRKA

Az Európai Unióban a spanyol LEADER csoportok kezdeményezték az Európai Térségi Minőségi Védjegy kialakítását, és az EU-s LEADER csoportokat fogja össze (több, mint 60-at). A nemzetközi együttműködés legfontosabb célja is: a vidéki területek versenyképességének erősítése.

„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a térség gazdasági fejlesztésének egyik fő mozgató erejét a védjeggyel azonosított helyi márkák kialakításában látja. Ehhez keresett megfelelő partnereket és hozzákapcsolódó együttműködéseket (spanyol kapcsolatok, NATURAMA). A projekt nemzetközi vonatkozásait alkalmazva indult el a projekt.

Fő célként a saját védjegy, logó vagy gyűjtőnevén márka kialakítását jelöli meg, amellett, hogy kiemeli az együttműködés fontosságát, a térségi szemléletformálást.

Fő értékként a minőség megkeresése, azonosítása és egy egységes védjegybe „gyúrása” fontosságát hangsúlyozza.

Természetesen mind ez önkéntes alapon és alulról építkező módon, hiszen csak így várható el, hogy hosszú távú eredményeket érjen el a térségben.

Ezért Egyesület úgy döntött, hogy létrehozza ezt a helyi védjegyrendszert, oly módon, hogy az az európai szintű közös Európai Területi Védjegyhez, mint „ernyővédjegyhez” kapcsolódhasson. Ez biztosíthatja hosszú távon, európai szinten azt a kritikus tömeget, ami a fogyasztókhoz való jobb eljutást eredményezi, és lecsökkenti az ügyintézéshez és a reklámhoz szükséges költségeket, melyek elengedhetetlenek az erre irányuló nemzetközi program európai területi szintű kivitelezéséhez és sikerességéhez.

Az európai Területi Védjegy tulajdonosa az Európai Területi Minőség Védjegy Szövetség.

Annak érdekében, hogy „A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület által létrehozott Vidék minősége védjegyrendszer bekapcsolására kerüljön az Európai Területi Védjegyrendszerbe, meg kell felelnie az Európai Területi Minőség Védjegy Szövetség ide vonatkozó szabályainak.

Forrás: www.abakonyert.hu


A Bakonyért "Az új ötletek forrása" honlap:
www.abakonyert.hu

Magyar Vidék Minősége Egyesület honlapja:
www.videkminosege.hu


Letölthető Összefoglalókatalógus a képre kattintva érhető el:


Zirc, Március 15 tér 1. • +36 88 593 700, +36 30 294 7499 • turizmus@zirc.hu